Sterke groei in aantal gecertificeerde PHP ontwikkelaars

In de afgelopen 5 maanden zijn er ruim 13% extra PHP ontwikkelaars geslaagd voor het ZCE-examen. Dit certificaat is binnen de Open Source community een maatstaf voor de kwaliteit en kennis van PHP ontwikkelaars.

In de 5 maanden er voor was er ook al een groei van 13%, wat aangeeft dat er een duidelijk trend zichtbaar is dat PHP-ontwikkelaars en de bedrijven waar deze ontwikkelaars werkzaam zijn, zich steeds vaker professioneel willen onderscheiden.

Sinds enige tijd publiceert WEBclusive een overzicht van het aantal gecertificeerde PHP ontwikkelaars in Nederland en waar deze personen werkzaam zijn. Bij de vorige meting in februari 2010 bleken er al ruim 400 gecertificeerde PHP ontwikkelaars in Nederland te zijn. Dit was al een stijging van ruim 13% t.o.v. de meting in september 2009. Bij de huidige meting is gebleken dat deze groei ook de afgelopen maanden verder heeft doorgezet.

Meer gecertificeerde ontwikkelaars per bedrijf
Een belangrijke conclusie uit deze meting is het feit dat er een groter aantal bedrijven 5 of meer gecertificeerde PHP ontwikkelaars in dienst hebben (12 bedrijven in vergelijking met 9 bedrijven 5 maanden geleden) en dat het aantal gecertificeerde ontwikkelaars gemiddeld per bedrijf ook verder groeit.

Certificering van ontwikkelbureaus
Naast de certificering van medewerkers is het PHP-bedrijf ZEND ook gestart met het certificeren van bedrijven in Nederland. Bedrijven die voldoende PHP ontwikkelaars gecertificeerd hebben en als organisatie inzetten op verder kwaliteitsverbeteringen komen hiervoor in aanmerking. Op dit moment zijn er 3 bedrijven in Nederland gecertifeerd als Zend Solution Partner, waarvan er twee (iBuildings en WEBclusive) ook voorkomen in de top5 van bedrijven waar de meeste gecertificeerde PHP ontwikkelaars werkzaam zijn.

Bovenstaande ontwikkelingen geven goed aan dat er een verdere professionalisering van de (open-source) internetbranche aan de gang is. Doordat bedrijven en ontwikkelaars meer investeren in het verder standaardiseren van certificeringen, is het mogelijk voor bedrijven om de kwaliteit die geleverd wordt aan opdrachtgevers beter te garanderen en te verhogen.

WEBclusive
About The Author
Ronald is crowdfunding expert en een van de oprichters van WEBclusive. Ronald is daarnaast oprichter van de Crowdfunding Roundtable in Nederland, co-founder van het European Crowdfunding Network en veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding.

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.

Recent Posts