Ontwikkelingssamenwerking 2.0 projecten 1%DOEN en 3eHelft

ncdoDe afgelopen week heeft onze vestiging in Amsterdam twee nieuwe Social Media projecten gelanceerd op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking 2.0. Voor de 1%CLUB hebben we 1%DOEN ontwikkeld waarmee leden van de 1%CLUB 1% van hun tijd in kunnen zetten voor concrete ontwikkelingsprojecten. Daarnaast hebben we voor de NCDO het platform 3eHelft ontwikkeld. De 3eHELFT is een platform waarin Nederlandse sportorganisaties, bedrijven, media en overheidsvertegenwoordigers hun krachten bundelen op het gebied van Sport en Ontwikkelingssamenwerking.

1%DOEN

1%DOEN

Sinds vandaag is de website van de 1%CLUB uitgebreid met 1%DOEN! Dit nieuwe onderdeel van de 1%CLUB is hét onderdeel voor 1%LEDEN die 1% van hun tijd en kennis in willen zetten voor concrete ontwikkelingsprojecten. Bij 1%DOEN geven de 1%PROJECTEN aan naar welke specifieke kennis ze op zoek zijn om het project naar een hoger niveau te tillen. Al deze vragen naar kennis van de 1%PROJECTEN zijn in het 1%DOEN– gedeelte verzameld waar 1%LEDEN kunnen kiezen voor welk project en op welke manier ze hun 1% kennis in willen gaan zetten. Deze vragen lopen uiteen van het adviseren van een project voor het opzetten van een productielijn van vruchtensap in Ghana tot het onderhouden van de website van een project in Senegal.

1%DOEN is een Digitale Pioniers project.

3eHelft

3ehelft-foto

In 2010 zal voor het eerst in de geschiedenis een Afrikaans land het WK Voetbal organiseren: Zuid-Afrika. Een uniek sportief moment en tevens de ideale kans om vanuit Nederland een gezamenlijke bijdrage te leveren aan sport als instrument voor ontwikkeling – ook na afloop van het WK. De 3eHelft maakt projecten in Zuid-Afrika, met de focus op sport, zichtbaar.

Het NCDO heeft het initiatief genomen tot een maatschappelijk platform rondom het WK 2010. Voor iedereen die ‘iets’ wil doen rondom het WK is de 3eHelft dé plek om hier een start mee te maken. Niet alleen voor individuele initiatieven maar ook voor bedrijven en verenigingen.

WEBclusive
About The Author
Ronald is crowdfunding expert en een van de oprichters van WEBclusive. Ronald is daarnaast oprichter van de Crowdfunding Roundtable in Nederland, co-founder van het European Crowdfunding Network en veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding.

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.

Recent Posts