Landelijk onderzoek naar motivaties online doneren en investeren via crowdfunding

Waarom doneren of investeren mensen via crowdfunding? Of, waarom doen ze dat juist niet? En hoe bekend is crowdfunding eigenlijk in Nederland?

Om antwoord op deze vragen te vinden heeft WEBclusive het initiatief genomen voor het Nationaal Crowdfunding Onderzoek 2013.

De crowdfunding markt is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Steeds meer organisaties zien crowdfunding als een interessante mogelijkheid om een project of onderneming gefinancierd te krijgen. Wereldwijd hebben al miljoenen personen bijgedragen aan crowdfunding acties en ook in Nederland hebben tienduizenden mensen één of meerdere crowdfunding acties ondersteund.

Tot nu toe is echter nog geen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de motivaties van donateurs of investeerders en de bekendheid van crowdfunding in Nederland. Het Nationaal Crowdfunding Onderzoek wil op deze vragen een antwoord geven. Het onderzoek zal jaarlijks uitgevoerd worden.

Doel van het onderzoek

Het Nationaal Crowdfunding Onderzoek heeft als doel om inzicht te krijgen in de bekendheid en perceptie van crowdfunding in Nederland. Waarom doen mensen wel of niet mee met crowdfunding acties? En hoe bekend is het eigenlijk in Nederland?

Crowdfunding waardebonnen

Deelnemers aan dit onderzoek kunnen 1 van de 10 crowdfunding waardebonnen van € 50 winnen die naar keuze besteed kan worden bij één van de vele crowdfunding acties.

Planning

Het onderzoek zal van 21 januari tot 21 maart 2013 uitgevoerd worden en in april zal een analyse en uitgebreide samenvatting van de resultaten gepresenteerd worden.

Onderzoeks

WEBclusive
About The Author
Ronald is crowdfunding expert en een van de oprichters van WEBclusive. Ronald is daarnaast oprichter van de Crowdfunding Roundtable in Nederland, co-founder van het European Crowdfunding Network en veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding.

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.

Recent Posts